6.1.2013

Lihamureke

Tämä ei kyllä liity leipomiseen, mutta laitan ohjeen tänne talteen myöhempää käyttöä varten. Ensimmäinen kerta nimittäin, kun onnistuin tekemään oikeasti hyvää lihamureketta! Ja ihan siitä mitä jääkaapista sattui löytymään :)




Loppiaisen lihamureke:

400 g jauhelihaa
2 munaa
noin 1/4 pss tacomausteseosta
1 tl suolaa
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
50 g juustoraastetta

täyte:
½ pkt pekonia
1 salottisipuli
1 tomaatti
1 dl kuutioituja herkkusieniä
100 g pippurituorejuustoa (Castello)
1 rkl persiljaa
noin 1/4 pss tacomausteseosta

Sekoita vesi, mausteet ja korppujauhot kulhossa. Lisää munat, juustoraaste ja jauheliha, sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä täytteen teon ajan.

Pilko täytteen ainekset pieniksi kuutioiksi. Paista pekonisilppu pannulla, lisää sipuli, tomaatti ja sienet. Mausta ja lisää lopuksi juusto. Sekoittele, kunnes juusto sulaa.

Painele mureketaikina leivinpaperin päälle n. 35x35 levyksi. Levitä hieman jäähtynyt täyte päälle ja rullaa kääretortun tapaan leivinpaperin sisään. Kääri rulla vielä tiiviisti folioon ja paista 150 asteessa 1½ tuntia.

Tarjoa pottumuusin ja/tai salaatin kera.


3 kommenttia:

  1. Ei itku, miten kuulostaa hyvältä. Jauheliha on parasta mitä tiedän :D :D mutta että vielä tuollaisilla täytteillä :D :D

    VastaaPoista
  2. Mullakin tulee aina perinteistä tehtyä :( Seuraavaksi kyllä ajattelin kokeilla sitä, että laitetaan niitä keittettyjä munia väliin :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.